Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Κοτόπουλο κοκκινιστό

Υλικά για 4-5 άτομα

1 κοτόπουλο χωριάτικο μετριου μεγέθους κομμένο σε μερίδες
1 κιλό φρέσκες ντομάτες αποφλοιωμένες και χωρίς τους σπόρους
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
Κανέλα στη μύτη του κουταλιού ίσα να πάρει άρωμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο καλά να ροδίσει απο όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε μαζί με 1 ποτήρι νερό. Τελειώνουμε με το πελτέ και τα καρυκεύματα μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και μαγειρεύουμε μέχρι το κοτόπουλό μας να ψηθεί. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με ρύζι, ζυμαρικά ή σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου