Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Κοτόπουλο κρασάτο με άρωμα δάφνης

Υλικά για 4-5 άτομα

1 κοτόπουλο μέτριο κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 φύλλα δάφνη
1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το λάδι να ροδίσει καλά απο όλες τις πλευρές. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν ξαναβάζουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοψηθεί μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με πατάτες τηγανισμένες στο ελαιόλαδο και σαλάτα εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου