Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Κόκορας με μπάμιες στο φούρνο

Υλικά για 5-6 άτομα

1 κόκορα χωριάτικο κανονικού μεγέθους κομμένο σε μερίδες
1 1/2 κιλό φρέσκες μπάμπιες
4 ντομάτες μεγάλες περασμένες απο το τρίφτη
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 ποτηράκι ξύδι κόκκινο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
χυμό ενος λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τον κόκορα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μισοψηθεί. Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσουμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια για να είναι ο ζωμός καθαρός. Μέχρι να βράσει το κρέας απλώνουμε τις μπάμιες σε ενα δίσκο, τις πασπαλίζουμε με το ξύδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει σε φετούλες καθώς και τη ντομάτα. Τα αφήνουμε αρκετή ώρα έτσι διότι με το ξύδι οι μπάμιες μένουν ολόκληρες και δε διαλύονται. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε προσθέτουμε και το λεμόνι αργότερα. Βγάζουμε το κοτόπουλο απο τη κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Δίπλα προσθέτουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο να πάει παντού και προσθέτουμε 3 ποτήρια ζωμό και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για μιαμιση ώρα περίπου. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου