Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Κοτόπουλο με μάνγκο (Τούλα Μπερεδάκη)

Η θεία Τούλα απλα μεγαλούργησε! Σε χρόνο μηδέν μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων στο τραπέζι μας!

Υλικά

1 κιλό στήθος κοτόπουλο
1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κ.γ. κάρυ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Ρύζι μπασμάτι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Λίγο τσίλι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβουμε το στήθος σε λωριδες πάχους 2 εκατοστών. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας (εκτός απο το ρύζι καιτο μάνγκο) και φτιάχνουμε μια μαρινάδα στην οποία βάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επομενη, ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο. Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το μάνκγο το οποίο έχουμε κόψει σε μέτριους κύβους. Προς το τέλος ξαναβάζουμε το κοτόπουλο να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με το ρύζι οποίο έχουμε απλά βράσει σε αλατισμένο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου