Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κοτόπουλο με ουίσκι (Θεόδωρος Μαμάτος)

Ειλικρινά δε θα μπορούσα να μη δημοσιεύσω αυτή την καταπληκτική συνταγή που μου έστειλε ο φίλος Θοδωρής. Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το ουίσκι με βότκα ή ρούμι ανάλογα το γούστο σας! Θόδωρε σε ευχαριστώ για το γέλιο που μου χάρισες!!!!

Αγοράζετε ενα κοτόπουλο 1200 γρ.και ενα μπουκάλι Ουίσκι.Προβλέψτε αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο και μπείκον σε λωρίδες.Για καλό και για κακό βεβαιωθειτε οτι εχετε και ενα βάζο μαγιονέζα.Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου.Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασ...ία,(220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.Σερβιριστειτε ενα ποτήρι Ουισκι και πιειτε το.Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφου πρώτα το τοποθετήσετε σε καταλληλο σκευος.Βάλτε και πιειτε ακόμα ενα ποτήρι Ουισκι.Επαναλάβατε αυτο το βήμα αλλες δυο φορές.Μετά απο ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου.Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.Μετά απο ενα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο ανοίφτε την χόρτα,ξεγυρνίστε, απαναδονήστε βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια.Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .3 λοτήρια αρφότερα ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω,(επεσε το μακαλισμένο),καφαρίστε το,και γάλτε το σε μιάτο.Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω
απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ.Πηγαινετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονεζα και καθαρίστε το μπουρδελο που δημιουργήσατε στην κουζινα..

1 σχόλιο: